صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • زیر چاپ
  • فوتبال ایران
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • استقلال
  • پرسپولیس
  • پرونده
  • لژیونر
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و چهارصد و پنجاه - ۲۸ آبان ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و چهارصد و پنجاه - ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - صفحه ۱۵

دست مجیدی را نگرفت و جام ملت‌ها را هم از دست داد

قایدی و بازی «دو سر باخت»

وصال روحانی
روزنامه‌نگار

وقتی مهدی قایدی در همان اوایل فصل جاری لیگ فوتبال امارات توسط فرهاد مجیدی سرمربی اتحاد کلبا صید و به جمع بازیکنان این باشگاه اضافه شد، به نظر می‌رسید او به سوی هدف دوگانه‌اش خیز بلندی برداشته و انتخاب درستی را انجام داده است. فوروارد دوباره جدا شده از استقلال امیدوار بود هم با درخشش در دیدارهای اتحاد کلبا جایگاه کم و بیش متزلزل مجیدی در باشگاه را مستحکم کند و هم امیر قلعه‌نویی سرمربی تیم ملی ایران را متقاعد به انتخاب خود برای جام ملت‌های آسیا کند. پنج ماه بعد از آن انتقال هیچ‌یک از آن دو هدف حاصل نیامده است. قایدی به‌رغم برخی درخشش‌ها و گلزنی‌های گاه به گاه اتحاد کلبا را به تیمی موفق‌تر از فصل گذشته (که صاحب رتبه هشتم جدول شد) تبدیل نکرد و مجیدی همچنان روی لبه تیغ برکناری احتمالی حرکت می‌کند و هم به سبب استمرار نداشتن و زیر سایه رفتن در لیگ امارات در فهرست‌های انتخابی اخیر قلعه‌نویی منجمله لیستی که او برای دو بازی مقابل هنگ‌کنگ و ازبکستان ارائه داد، جایی نداشته است.

تیمی که ترکیب آن مشخص است
به این ترتیب بازی «دو سر بردی» که قایدی در ذهنش طراحی کرده بود، تبدیل به یک بازی «دو سر باخت» شده و او هم دست لرزان مجیدی را چندان نگرفته و هم جام ملت‌ها را از دست داده است. به واقع بسیار بعید نشان می‌دهد که ژنرال در فاصله حدود 50 روز تا شروع این رقابت‌ها در خاک قطر تغییر عقیده بدهد و برخلاف لیست‌های انتخابی چند ماه اخیرش نام قایدی را هم جزو 23 (یا 25) نفری قرار بدهد که برای اعزام به قطر مد‌نظر دارد. واقعیت آشکارتر این است که قلعه‌نویی هم‌ اینک نیز نام حداقل 90 درصد از منتخبین نهایی را در ذهنش ردیف کرده و گزینش آنها را صد درصد ساخته و در‌ مورد 10 درصد باقی‌مانده هم فقط جای برخی احتمال‌ها شامل مصدومیت‌ها را باز گذاشته تا اگر این احتمال‌ها شکل گرفت جانشینی برای مصدومان بیابد. در غیر این صورت او آن 10 درصد باقی‌ مانده را نیز همین حالا در ذهنش نهایی کرده و می‌داند که دقیقاً با کدامین نفرات به قطر می‌رود و حذف شدگان روزهای آخر چه کسانی هستند. مواردی که پیش‌بینی آن برای محافل فوتبالی داخلی نیز چندان سخت نیست و آنها هم می‌توانند همین حالا این نفرات را با دقتی نزدیک به صد درصد نام ببرند.

چگونه قایدی پولدارتر نشد؟!
اوضاع و احوال اما برای این مهاجم بوشهری همیشه اینقدر نامساعد نبوده که اینک هست. او در هر دو مرتبه عضویتش در تیم استقلال موفق ظاهر شد و بویژه در فصل گذشته که زوج تهاجمی او و محمد محبی آبی‌ها را تا مرز قهرمانی در هر دو میدان «لیگ» و «حذفی» کشور پیش برد و این موفقیت‌ها فقط به سبب پریشان‌ حالی ریکاردو ساپینتو سرمربی پرتغالی وقت آنها جامه حقیقت نپوشید. قایدی در تیم قبلی‌اش در لیگ امارات نیز اگرچه درخشش مستمری نداشت که سران باشگاه به آن امید بسته بودند اما آنقدر خوب بود که پس از رها شدن مجدد از قید و بندهای استقلال، مدت‌ها روی دست نماند و تیمی همچون اتحاد کلبا او را روی هوا زد. آنچه پس از آن روی داده، البته قصه دیگری است و همانطور که پیش‌تر آمد،‌ زمین و زمانه آنطور نچرخیده که قایدی می‌خواسته و کار وی بخصوص در ارتباط با دیدارهای ملی به شکل بدی گره خورده است. پس از اعزام نشدن به جام جهانی 2022 قطر به سبب نظر نامساعد کارلوس کی‌روش، قایدی بسیار امیدوار بود که با قانع ساختن ژنرال راهی جام ملت‌ها شود و آنجا بدرخشد و دیدارهای کم‌شمار ملی خود را افزایش بدهد اما قضیه برعکس شده و او حالا از فراموش‌ شده‌های بزرگ در جمع یوزها با احتساب در پیش بودن مهم‌ترین جام ملی قاره به شمار می‌آید. میدانگاهی که از 22 دی تا 21 بهمن بر کل فوتبال آسیا اثر می‌گذارد و ستاره‌های آن می‌توانند به آینده‌ای بهتر بیندیشند و در سایه فروغ احتمالی خود امکان جذب شدن به باشگاه‌های بزرگتر را داشته باشند و در اروپا لژیونر شوند و پول‌شان از پارو بالا برود. چیزی که با راه نیافتن تقریباً صد درصد قایدی به جمع مسافران جام ملت‌های امسال از مشت مهاجم تکنیکی و تیزهوش ولی کوچک‌ جثه فوتبال ایران پریده، اگرچه او با انتقال‌های «عربی»اش و حضور در لیگ‌های متمولی مثل امارات آنچه که ندارد و در شش - هفت سال اخیر هرگز طعم آن را نچشیده، پول کم و ثروت اندک است!

فراز و فرودهای ستاره کوچولو
قایدی 9-8 سال پیش در «ایران‌جوان» بوشهر چهره شد و بازی‌های تکنیکی و خیره‌کننده‌اش و چربش این کوچولوی پرهنر بر رقبایی که چند برابر او تنومند بودند،‌ طوفان‌وار «لیگ یک» را درنوردید و استقلال تهران در رقابت بزرگان برای صید وی دست پیش را داشت و جامه آبی خویش را بر تن نحیف وی پوشاند. اینچنین بود که زوج کارساز او و شیخ دیاباته غول‌پیکر در ایام کوتاه زمامداری آندره‌آ استراماچونی ایتالیا سیلابی از گلزنی‌ها را جاری کرد و استقلال را به صدر جدول لیگ رساند هرچند قهرمانی در پایان لیگ بیستم را نصیب آبی‌ها نکرد. قایدی در لیگ بیست و یکم که با رهبری کم‌اشتباه مجیدی همراه و به ارمغان آورنده یک قهرمانی کم‌نظیر و بدون حتی یک شکست برای استقلال شد، سهمی نداشت زیرا در لیگ امارات شاغل بود ولی به یاد نیم‌فصل دوم لیگ بیستم که مجیدی به‌طور اضطراری جانشین استراماچونی شد و از قایدی هم بهره‌های زیادی برد، امسال هم از تجدید همکاری با این مربی 47 ساله در اتحاد کلبا استقبال کرد. رویدادی که نه برای او آمد داشته و نه برای کلبا و نه البته مجیدی و اگر ستاره و سرمربی پیشین آبی‌های تهران سرانجام از مقامش در این باشگاه متوسط اماراتی خلع شود، نقش و سهم قایدی در این رویداد احتمالی کم تلقی نخواهد شد و از او به درست یا غلط پرسیده خواهد شد که چرا مربی‌اش را نجات نداده است؟!

جستجو
آرشیو تاریخی