صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • زیر چاپ
  • فوتبال ایران
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • استقلال
  • پرسپولیس
  • پرونده
  • لژیونر
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و چهارصد و چهل و یک - ۱۷ آبان ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و چهارصد و چهل و یک - ۱۷ آبان ۱۴۰۲ - صفحه ۱۰

یک گل خورده با چهار دفاع، چهار گل خورده با سه دفاع

آژیر قرمز در خط دفاع استقلال

حمیدرضا عرب
روزنامه نگار
یکی از تغییراتی که جواد نکونام از بازی با مس رفسنجان در شیوه بازی استقلال ایجاد کرد، بازی با سه مدافع مرکزی است. پیش از این جواد نکونام در چهار بازی تیمش را با روش چهار دفاع به میدان فرستاد که ماحصل آن دریافت یک گل بود. استقلال ابتدا با همین روش مقابل صنعت نفت آبادان قرار گرفت که موفق شد با 3 گل این تیم را شکست دهد و گلی دریافت نکند. استقلال بعد از این بازی در ورزشگاه آزادی تیم ملوان را با یک گل شکست داد. در آن بازی نیز توپی از خط دروازه استقلال عبور نکرد و این تیم موفق شد دومین کلین شیت را نیز به ثبت برساند و180 دقیقه گلی دریافت نکند.
قفل دروازه استقلال اما دقیقه 9+45 بازی با سپاهان شکست و استقلال درحالی که همچون دو بازی قبل با آرایش چهار دفاع راهی میدان شده بود، در واپسین دقایق نیمه اول دروازه خود را باز شده دید. این گل از روی نقطه پنالتی برای میزبان به دست آمد و سید‌حسین حسینی ابتدا توپ را مهار کرد که در ریباند دروازه استقلال باز شد. بعد از شکست مقابل سپاهان و ثبت اولین گل خورده در کارنامه آبی‌ها اما جواد نکونام در بازی با استقلال خوزستان دوباره از روش سه دفاع بهره گرفت و تیمش توانست در این بازی بار دیگر کلین شیت کرده و با یک گل برتری از این میدان نیز به سلامت عبور کند تا تعداد بازی‌هایی که استقلال موفق به بسته نگه داشتن دروازه خود شده به عدد 3 برسد و در مجموع 270 دقیقه گل نخوردن در کارنامه استقلال به ثبت برسد. ضمن اینکه می‌توان 45 دقیقه نیمه دوم بازی با سپاهان را نیز به این آمار افزود اما به طور کلی اگر بخواهیم روی بازی‌های قطعی که استقلال گل نخورده تمرکز کنیم باید به همین عدد اشاره داشته باشیم.
با این حال جواد نکونام بدون درنظر گرفتن آمار قابل قبول تیمش با روش چهار دفاع از بازی با مس رفسنجان اقدام به تغییر آرایش دفاعی تیمش کرد و با سه دفاع متمرکز تیمش را به میدان فرستاد. این تصمیم درحالی از سوی سرمربی استقلال اتخاذ شد که او از مدافعان کناری کافی برای بازی با چهار دفاع برخوردار است اما نکونام به هر دلیل فنی که در ذهن خودش نقش بسته، از بازی با مس رفنسجان آرایش سه دفاع را برگزید.
در اولین بازی برآیند تصمیم نکونام مانند بازی‌های آغازین لیگ بود و استقلال گلی نخورد اما مقابل تیم هوادار ماجرا عوض شد و استقلال دو گل دریافت کرد و به رغم آنکه بازی را برد اما برای نخستین بار دو گل خورده در یک بازی را تجربه کرد. در بازی با آلومینیوم اراک که نکونام از روش سه دفاع استفاده کرد، استقلال بازهم گلی دریافت نکرد و آبی‌ها با یک گل پیروز شدند اما اتفاقات بازی با هوادار در بازی با شمس آذر نیز دوباره تکرار شد و استقلال دو گل دیگر دریافت کرد تا تعداد گل‌های خورده تیم نکونام با روش سه دفاع به عدد چهار برسد.
ریشه‌یابی اینکه چرا استقلال با روش سه دفاع عملکرد ضعیف‌تری نسبت به زمانی که با چهار دفاع به میدان رفته دارد، کار چندان سختی نیست.
در این ایام یک بار سلیمی به اشتباه دروازه استقلال را باز کرد و در بازی با آلومینیوم اراک نیز محمد‌حسین مرادمند با رفتار‌های عجیب از داور کارت قرمز گرفت و یک بازی را از دست داد تا مشخص شود مدافعان استقلال آرامش روانی مناسبی در اجرای دقیق این تاکتیک ندارند. البته شاید بتوان مصدومیت سهرابیان را نیز به سلسله مشکلات نکونام در این ایام افزود اما به طور ملموس‌تر آنچه استقلال را به این سمت برده و موجب شده در روش سه دفاع بیشتر از روش چهار دفاع گل بخورد، نا‌هماهنگی بازیکنان در اجرای تاکتیک‌های خواسته شده است.حال شاید بازی با سه دفاع استقلال را به تیمی هجومی‌تر تبدیل کند اما مسأله اصلی در بازی با این روش فقدان هماهنگی و تمرکز کافی میان مدافعان است و جواد نکونام باید با دقت بیشتری در بازی‌های آینده به انتخاب آرایش دفاعی تیمش نگاه کند و اگر لازم است تیمش را با روش چهار دفاع راهی بازی‌های باقی مانده کند و بار دیگر نتیجه بازی با چنین تاکتیکی را مورد ارزیابی قرار دهد تا اگر استقلال دوباره به تیمی سختگیرتر در بخش دفاعی تبدیل شد، با همان روش پایه وارد لیگ شود.

جستجو
آرشیو تاریخی