در حافظه موقت ذخیره شد...
تراکتور؛ از غفلت تا هوشیاری
خبرنگار
تراکتور بعد از شروعی بسیار بد و واگذاری هر سه دیدار نخست خود در فصل جدید فوتبال باشگاهی ایران و آسیا، با فتح چهار مسابقه متوالیاش از قعر جدول لیگ برتر تا بالاهای این جدول ارتقا یافته و حتی به کسب عنوان قهرمان این رقابتها هم میاندیشد.
اینکه این گونه اندیشیدن تا چه حد منطبق بر واقعیات است، یک بحث مهم است اما پراهمیتتر از آن، پیدا کردن دلایلی است که سرخهای تبریزی را از مرتبت یک تیم نازل و بشدت ناآماده در شروع فصل به درجات یک تیم آماده ارتقا داد که حتی اگر تصوراتش درباره ایستادن بر سکوی نخست بیش از حد خوشبینانه باشد، در این شکی نیست که این تیم رشد چشمگیری در هفتههای اخیر داشته و به درجات بالایی از کارایی گروهی رسیده است.
تراکتور بعد از واگذار کردن هر دو بازی نخست خود در لیگ بیست و سوم و سپس حذف شدن به دست شارجه امارات در مرحله پلیآف لیگ قهرمانان آسیا بیش از پیش روی کارش متمرکز و مصمم به ایجاد هماهنگی بین نفرات قبلی و جدیدش شد. پاکو خمس، سرمربی اسپانیایی «پرشورها» در ایام «پیشفصل» این لیگ شاهد جذب شدن قریب به اتفاق ترکیب مردانش بود و چون به همین تعداد از بازیکنان سابقش را هم از دست داد، مجموعهای را در دست گرفت که هم خودش و هم سایرین با آن ناآشنا بودند. بر اثر این روند، قریب به 80 درصد از ترکیب تراکتوریها تغییر یافت و خمس با غافل ماندن از ضررهای این گونه تغییرات اساسی در شکلگیری روش بازی و ثمردهی تیم، تراکتور را با نفراتی به زمین فرستاد که نه با یکدیگر اخت بودند و نه میدانستند در پلنهای مختلف تیمی هر کدام مسئول انجام کدام کار و وظیفهاند. این یک خطای محاسباتی بزرگ بود اما کار مهم خمس این بود که با استفاده از تعطیلیهای طولانی لیگ و با اجرای تمرینات هر چه گستردهتر، ناهماهنگیهای موجود را کم و یکپارچگی تیمی را بیشتر کرد. شاید به طور طبیعی باید حداقل یک نیم فصل سپری میشد تا تیمی با این حجم از تغییرات دوباره کارآمد شود و اوج بگیرد اما خمس این کار را با فوت وقت بسیار کمتری انجام داد و «پرشورها» را به نقطه فعلی رساند. پیروزی 0- 4 تراکتور در زمین آلومینیوم اراک در هفته هفتم لیگ نشان میدهد عامل آشنا شدن بازیکنان جدید تراکتور با نفرات قبلی این تیم و فضا و الزامهای موجود تا چه میزان موفقیتآمیز و بهواقع باعث حیرت کارشناسان شده که نیک میدانند جور کردن این همه پرسنل تازه با یکدیگر چقدر زمانبر و تا چه حد مستلزم کار و تلاش و تمرین است. مسأله مهمی که خمس و مردانش میتوانند به آن ببالند، این بدون شک سریعترین فرایند تغییر از وضعیت «غفلت» تا شرایط «هوشیاری» است.