به فکر برنامه‌ریزی بهتر برای سهمیه المپیک باشیم

دنیامالی: نتایج قایقرانی باید فراموش شود

فائزه زمانی
روزنامه نگار

تیم ملی آب‌های آرام در هانگژو انتظارات را برآورده نکرد، ۱۲ماده و فقط ۳ برنز. قایقرانی که همیشه برای کاروان ایران در بازی‌های آسیایی آبروداری می‌کرد، این بار آبروداری که نکرد هیچ، فقط با نتایجی ناامیدکننده نگرانمان کرد.
احمد دنیامالی رئیس سابق فدراسیون قایقرانی که حالا نایب رئیس کنفدراسیون قایقرانی آسیا و عضو هیأت رئیسه فدراسیون جهانی است، موفقیت در این رشته را نیازمند سرمایه گذاری و برنامه‌ریزی بهتر می‌داند.
او معتقد است باید با آسیب‌شناسی عملکرد ورزشکاران، راهگشای مسابقات بعدی بود.
 نتایج قایقرانی را در بازی‌های آسیایی چطور دیدید؟
قایقرانی همیشه جزو مدال‌آورترین رشته‌ها در بازی‌های آسیایی بوده است، ما در گوانگژو ۵ مدال کسب کردیم که ۲مدالش طلا بود، یکی در روئینگ و یکی در آب‌های آرام.
همچنین در اینچئون و جاکارتا هم نتایج خوبی داشتیم. رشته آب‌های آرام در این سال‌ها در دنیا پیشرفت زیادی داشته و کشورهای زیادی در این راه سرمایه گذاری کرده‌اند.
در این رشته صدم ثانیه و هزارم ثانیه تعیین‌کننده هستند و هر کشوری که برنامه بهتری داشته باشد موفق‌تر خواهد بود. ما هم باید بجنبیم تا از آسیا و دنیا عقب نمانیم.
در بحث بازی‌های آسیایی نتایج دختران روئینگ قابل دفاع است اما شرایط در آب‌های آرام سخت بوده و مدال‌آوری در این رشته متفاوت است. این را هم باید درنظر بگیریم که اکثر ملی‌پوشان در دو ماده پارو زدند که با توجه به فاصله کم مسابقات، فرصت مناسب برای ریکاوری قایقرانان وجود نداشت که این موضوع در نتایج بی‌تأثیر نیست.
اما این شرایط فقط برای ما نیست و جا داشت که مدیریت شود.
 قایقرانی در هانگژو کمی نگرانمان کرد، با این نتایج می‌شود به سهمیه المپیک امیدوار بود؟
ما برای اینکه عقبگرد نداشته باشیم باید بتوانیم از نرم‌افزارهای روز دنیا استفاده کنیم. این رشته نیاز به تمرین در دریاچه‌های آب‌های شیرین و یا پشت سدها دارد که متأسفانه این امکان را به قایقرانان نمی‌دهند. زمانی که در فدراسیون بودم به واسطه ارتباطات این امکان را برای ملی‌پوشان فراهم می‌کردم اما در حال حاضر این شرایط وجود ندارد. محدودیت‌های زیادی برای استفاده از منابع آبی داریم. ما باید از الان به فکر برنامه‌ریزی بهتر برای سهمیه المپیک باشیم. باید نتایج قبلی را فراموش کرده و برنامه‌ریزی بهتری انجام دهیم تا شرایط بهتری برای آمادگی ملی‌پوشان در مسیر انتخابی المپیک فراهم کنیم.
 انتظار می‌رفت با جذب مربی خارجی، قایقرانان نتایج بهتری رقم بزنند، عملکرد این مربی قابل دفاع است؟
من با این مربی از نزدیک کار نکردم اما ایرج اقلیمی که قبل از او سرمربی تیم ملی بود، در زمان حضور شفر سرمربی آلمانی درجه یک سابق تیم ملی، ۸سال در کنار او حضور داشت و آموزش دید. اقلیمی دانش قابل قبولی داشت و به خوبی با ظرفیت و‌ توانایی ملی‌پوشانمان آشنایی داشت. طبیعتاً الان استخدام مربی خارجی سخت است و همین که فدراسیون موفق به جذب مربی خارجی شده جای تقدیر دارد. اما کمیته فنی باید نظر اصلی را بدهد و بهتر است من چیزی نگویم. ما مربیان ایرانی خوبی داریم که با نصف مبلغ مربیان خارجی حاضر به هدایت تیم هستند.
 حرف پایانی؟
به نظرم نتایج ورزشکاران در هانگژو باید آسیب شناسی شود و با تحلیل و آنالیز درست به نقاط ضعف کاروان پی ببریم تا این آسیب‌شناسی در آینده برایمان راهگشا باشد.

جستجو
آرشیو تاریخی