علی جباری: یک کمیته موقت میان سرمربی و مدیرعامل تشکیل میشود
روی قول نکونام و خطیر حساب میکنیم
علی جباری، پیشکسوت باشگاه استقلال در نشست خطیر و نکونام حضور داشت و صحبتهایی با دو طرف انجام داد. جباری که برای استقلالیها هنوز هم همان سلطان قدیمی است، قصد دارد درکنار دیگر بزرگان این باشگاه اجازه ندهد دیگر اختلافی میان نکونام و خطیر به وجود بیاید. جباری و دیگر پیشکسوتان عزم خود را برای ایجاد آرامش جزم کردهاند.
رضا حمیدی
خبرنگار
در نشستی که میان نکونام و خطیر برگزار شد، شما هم حضور داشتید. محتوای صحبتها چه بود؟
درباره کلیات باشگاه به گفتوگو پرداختیم. استقلال باشگاه بزرگی است و نیاز به افکار بزرگ دارد. در آن جلسه صحبتهای زیادی داشتیم. تأکید کردیم که مدیریت و کادرفنی باید هرکدام کار خودشان را انجام دهند. درست نیست که بخواهند به خاطر مسائل کوچک با هم به بحث و جدل رسانهای بپردازند. نکونام برای موفقیت نیاز به ابزار دارد و خطیر هم باید به عنوان مدیر در تأمین سختافزار اقدامات لازم را انجام دهد. به عنوان کسانی که سالها در این باشگاه کار کردیم به دو طرف گفتیم جنگهای فرسایشی جز اینکه تیشه به ریشه باشگاه بزند، هیچ محصولی ندارد. دو طرف هم حرفهای خوبی در این جلسه زدند که نشان میدهد هم به استقلال علاقه دارند و هم به کارشان.
برای اینکه نکونام و خطیر بیش از این وارد چالش نشوند و مشکلات بدون ارجاع به رسانهها از بین برود، چه راهکاری پیشنهاد کردید.
یک کمیته موقت بین نکونام و خطیر تشکیل خواهد شد. ما پیشنهادش را دادیم و باشگاه هم اجرا خواهد کرد. دو طرف هم موافق بودند. این کمیته متشکل از بزرگان استقلال است که نقشش این است که صحبتها و خواستهها از سوی دو طرف انتقال داده شود و این کمیته به اطلاع دو طرف برساند. احساس میکنیم تا عادی شدن روابط نکونام و خطیر، بودن این کمیته به استقلال کمک خواهد کرد. بعد که اوضاع مطلوب شد، این کمیته هم دیگر به فعالیت ادامه نخواهد داد؛ درواقع یک کمیته موقت است تا اوضاع را بهتر کند. یعنی ما به عنوان استقلالیهای قدیمی دوست داریم روابط نکونام و خطیر بهتر شود و برای رسیدن به این هدف تلاش خواهیم کرد.
دو طرف (خطیر و نکونام) نسبت به بهبود روابط مشتاق بودند؟
واقعاً بودند. حرفهایشان نشان میداد که استقلال را از ته قلب دوست دارند. دغدغه آنها استقلال است. شاید در بیان برخی مسائل دقت نمیکنند که این سوءتفاهمها به وجود میآید. به ما قول دادند که فقط برای منافع استقلال بجنگند و دیگر وارد این مباحث نشوند چون به درد هیچ کس نمیخورد. ما روی قول هر دو حساب کردیم، چون خط قرمز همه ما استقلال است و اگر ببینیم طرفی به منافع توجه نمیکند، قطعاً خودمان تذکر میدهیم. امیدوارم دیگر شاهد چنین اختلافی نباشیم چون به ضرر همه ما است. باید شرایطی فراهم شود که نکونام بدون دغدغه و با برخورداری از همه امکانات تیمش را آماده مسابقه کند. وظایف خطیر هم مشخص است.
البته خطیر درتأمین بودجه تا امروز موفق نبوده که شاید بخش عمده ناکامی او به دلیل بدهیهای قبلی هم باشد.
کار هیأت مدیره تأمین منابع مالی است. هم خطیر و هم دیگر اعضای هیأت مدیره باید پول جور کنند. اگر نیاز است باید یکی، دو نفر که از لحاظ مالی شرایط خوبی دارند به هیأت مدیره اضافه شوند. زمانی منصورخان زنده بود و در استقلال کار میکرد. آن زمان استقلال 13 عضو هیأت مدیره داشت که منصورخان هم یکی از اعضای آن بود. ما میگوییم هیأت مدیره و مدیریت باید توان درآمدزایی داشته باشند. اما مشکل استقلال این است که مدیران قبل قراردادهای سنگینی با برخی بازیکنان منعقد کردهاند. قراردادها آنقدر نامتعارف است که هیچ تیمی حتی حاضر نیست به برخی بازیکنان یکسوم پولی که تعیین شده دستمزد بدهد.
درواقع بستر برای سوءاستفاده برخی بازیکنان باز شده است.
متأسفانه همین طور است. بازیکنی بوده که با یکی، دو میلیارد هم قرارداد میبسته اما دستمزدش شده 9 میلیارد. الان هم هیچ تیمی او را نمیخواهد. طبیعی است که در چنین شرایطی بازیکن بماند و پولش را بگیرد. این موضوع برای مدیران استقلال مشکلات مالی بسیاری ایجاد کرده و تأمین منابع برای پرداخت به بازیکنان با دشواری همراه است. به هرحال امیدوارم با حضور اعضای هیأت مدیره جدید که قابلیت پولسازی داشته باشند، اوضاع بهتر شود.