بازیهای آسیایی 2022
تنور داغ هانگژو
رضا عباسپور
روزنامه نگار اعزامی به هانگژو
نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی به میزبانی کشور چین در شهر زیبای هانگژو در حال برگزاری است. آوردگاهی بزرگ که حضور بیش از
12 هزار و 500 ورزشکار از سراسر قاره آسیا ، خود نشانگر سطح کیفی بالای این دوره از رقابتهاست. البته این دوره از بازیها اگرچه با نظم و دیسیپلینی که خاص و ویژه میزبان این دوره از رقابتها یعنی کشور چین است، شکل و شمایل ایدهآلی دارد و تا همین جای کار میتوان گفت که نمره قبولی به لحاظ رعایت استانداردهای برگزاری بازیها گرفته است اما کمبودها و نقاط ضعفی نیز در میزبانی غول تجاری و اقتصادی قاره آسیا و جهان وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
دلخوری میهمانان به خاطر شرایط وِیژه امنیتی در هانگژو
قطعاً یکی از فاکتورهای مثبت و قابل تقدیر چشمبادامیهای چینی در میزبانیهای موفقی که دارند؛ نظم، انضباط، رفتار خوب و پذیرایی ویژه از میهمانان در رقابتهای مختلف بینالمللی است. اینجا در هانگژوی چین نیز، همین شرایط به نحوی عالیتر از قبل با رعایت استانداردهای ایدهآل برای برگزاری و میزبانی چینیها از بازیهای آسیایی 2023 هانگژو برقرار است. البته با یک فاکتور امنیتی ویژه که تا حدود زیادی این موضوع میهمانان حاضر در این دوره از بازیهای را دلخور و کلافه کرده است! چینیها با وام گرفتن از شرایط وِیژه و شدید امنیتی که در کشورشان وجود دارد، همین استراتژی را در بازیهای آسیایی هانگژو خیلی جدی و سفت و سخت گرفتند و دستبردار هم نیستند. البته تاحدودی این شرایط امنیتی برای برگزاری تورنمنتی با سطح کیفی و کمی بالای المپیک آسیایی، نیاز است و واجب. اما چینی ها، پا را از چهارچوبهای متداول امنیتی فراتر گذاشتهاند و حتی در ایستگاههای حمل و نقل عمومی که محل تردد است نیز این استانداردها خیلی جدی و سختگیرانه، به صورت شبانهروزی در دستور کار آنها قرارگرفته است. استراتژی چینیها قرار است شدت بیشتری پیدا کرده و تا روز پایانی مسابقات هر روز جدیتر از قبل دنبال شود. طوری که میزبانی آنها در شرایطی آرام و ایدهآل به بهترین شکل ممکن برگزار شود.
هانگژو شهری آرام با آب و هوایی متغیر
بیتردید شرایط آب و هوایی متغیر حاکم بر شهر زیبای هانگژو که بهخاطر فضای سبز زیبا و گستردهای که دارد در دنیا به گاردن سیتی یا همان شهر سبز معروف است، بر زیبایی و بالارفتن سطح کیفی بازیها خیلی کمک حال میزبان یعنی چینیها بوده است. البته این تغییر شرایط آب و هوایی و دمای هوای شهر هانگژو، موجب شده تا کاروانهای مختلف ورزشی که از سراسر قاره کهن آرام آرام به هانگژو میآیند تا جامعه آماری این دوره از رقابتها تکمیل شود را غافلگیر و متعجب کرده است! زیرا تا همین هفته گذشته این شهر ساحلی از نظر آب و هوایی شرایطی گرم و شرجی داشت اما از ابتدای هفته جاری با کاهش و افت شدید دمای هوا در هانگژو، میهمانان حاضر در دهکده بازیهای آسیایی، آب و هوایی سرد و بارانی را در گاردن سیتی تجربه میکنند. نکته جالب توجه این است که اغلب ورزشکاران و اهالی رسانه بواسط وضعیت عجیب و غریب اقلیمی و آب و هوایی این شهر، همراه خود البسه گرم چندانی ندارند! به همین دلیل در همین ابتدای کار بهخاطر پایدار نبودن شرایط جوی در هانگژو، امکان بیمار شدن و ابتلا میهمانان حاضر در آوردگاه المپیک آسیایی به سرماخوردگی نسبت به قبل افزایش پیدا کرده است. البته مسئولان کاروان ورزش ایران با تدابیر ویژهای که برای کاروان اعزامی به هانگژو در نظر گرفتند، مراقب سلامتی و پایداری شرایط نفرات اعزامی به این رویداد هستند. نکته جالب توجه دیگر در هانگژو، خلق و خوی آرام مردم و بومیهای این شهر لاکچرینشین چین است که هیچ شباهتی با شرایط آب و هوایی آنها در این منطقه ندارد. هانگژو یکی از شهرهای پرجمعیت کشور چین با جمعیتی حدود 12 میلیون نفر است که البته وسعتی چشمگیر دارد. این شهر بواسطه قرار گرفتن و همجواری با دریاچه(شیهون) در شرق کشور چین یکی از قطبهای تجاری دنیا خصوصاً در بخش الکترونیکی نیز به شمار میرود. هانگژو در استان (ژجیانگ) قرار گرفته است و مرکز این استان است. هانگژو شهری توریستی است و جاذبههای طبیعی فراوانی برای گردشگران دارد. معروفترین گردشگاه طبیعی این شهر سرسبز و زیبا علاوه بر دریاچه غربی شیهون که در مرکز این شهر قرار گرفته است، کانال بزرگ چین و پارک ملی شیشی است که در میراث جهانی(یونسکو) نیز ثبت شده است. هانگژو یکی از پایتختهای قدیم چین بین سالهای ۹۰۷ الی ۹۷۸ برای ۷۱ سال در ۵ سلسله و ۱۰ پادشاهی و مرتبه دوم برای ۱۴۹ سال از ۱۱۲۷ الی ۱۲۷۶ در سلسله سونگ بوده است و این شهر تاریخی به دلیل مرکز تولید ابریشم چین از قدیم جزو شهرهای مهم جاده ابریشم بوده که مارکوپولوی مشهور از این شهر به عنوان زیباترین شهر چین و بهشت روی زمین نام برده است.
رکوردشکنی در آوردگاه نوزدهم
سوای جاذبههای فرهنگی، اقلیمی و آب و هوایی که هانگژوی چین میزبان نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی دارد، این دوره از رقابتها به لحاظ جامعه آماری و حضور شرکتکنندگان، (از ورزشکار گرفته تا تیم و کادرهای فنی و سرپرستی و رسانهای) در بین ادوار گذشته از این نظر نیز رکوردشکن بوده است. حضور بیش از 12 هزار و 500 نفر شرکتکننده در این رویداد بزرگ آسیایی خود بیانگر این ادعاست. حضور بیش از 45 کشور آسیایی در هانگژو که با موافقت شورای المپیک آسیا علاوه بر آن ۵۰۰ ورزشکار از روسیه و بلاروس نیز به این جامعه آماری اضافه شدند، میتواند باعث ارتقای سطح کیفی و کمی آوردگاه نوزدهم شده و رکوردی تاریخی باشد برای این دوره از بازیها. برگزاری مسابقات در 40 رشته ورزشی با انجام بیش از 490 رویداد در 54 ورزشگاه بزرگ، بهروز و فوقمدرن در هانگژوی چین مطمئناً یکی دیگر از رکوردشکنیهایی است که در هانگژوی چین شاهدش خواهیم بود. کشور میزبان(چین) به همراه ژاپن، کره جنوبی، تایلند، هند و هنگکنگ بزرگترین کاروانها را به خود اختصاص دادند و تقریباً بیش از 600 ورزشکار را عازم این دوره از رقابتها کردند. 11 رشته ورزشی از جمله شمشیربازی، ورزشهای آبی و دوومیدانی نیز بیش از300 شرکتکننده در این رویداد بزرگ دارند. قطعاً در روزهای آتی باید منتظر رکوردشکنیها و درخشش ورزشکاران قدرتمند آسیایی در میادین مختلف باشیم.
ZOOM
خلل
در اطلاع رسانی
یکی دیگر از کمبودها و نقاط ضعفی که در شهر هانگژو خصوصاً خبرنگاران و اهالی رسانه را با مشکل جدی مواجه کرده است، مشکلات اینترنت است. همین موضوع در شهر هانگژو(سوای دهکده بازیها، محل اسکان ورزشکاران و اهالی رسانه و مدیا سنترها) موجب شده تا خبرنگاران کشورهای مختلف برای اطلاعرسانی دقیق و ایدهآل با مشکل جدی در زمان تردد بین ورزشگاهها، محل اسکان، مجموعههای خبری و...) مواجه شوند. البته در این شرایط مسئولان کمیته ملی المپیک و تیم روابط عمومی و سرپرستی کاروان ورزش ایران قرار است با خرید سیم کارتهایی که اینترنت پرسرعت دارند، این معظل جدی را برای خبرنگاران و تیم رسانهای اعزامی به این دوره از بازیها برطرف کنند.