صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • زیر چاپ
  • استقلال
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • پرونده
  • لژیونر
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و سیصد و نود و نه - ۲۶ شهریور ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و سیصد و نود و نه - ۲۶ شهریور ۱۴۰۲ - صفحه ۳

در هانگژو هم انتظار معجزه نداشته باشید

امید، تیم بی‌پناه

آرمن ساروخانیان
روزنامه نگار
ویدیویی که از پیاده‌روی اعضای تیم امید بین دو ترمینال فرودگاه امام خمینی منتشر شد، بازتاب دقیقی از وضعیت این تیم در سال‌های گذشته است. عنایتی و شاگردانش که از تاشکند به تهران رسیده بودند، برای رسیدن به پرواز هانگژو مجبور شدند بین دو ترمینال چمدان به دست پیاده بروند.
ظاهراً صعود به المپیک برای فدراسیون فوتبال اهمیت زیادی دارد، ولی توجهی که به این تیم می‌شود هیچ نسبتی با این انتظارات بالا ندارد. در پاریس هم مثل المپیک‌های نیم‌قرن اخیر خبری از فوتبال ایران نخواهد بود و این بار حتی تیم امید نتوانست به مرحله نهایی مقدماتی المپیک یا همان قهرمانی امیدهای آسیا برسد.
شکست مقابل ازبکستان و حذف ناباورانه تیم امید با واکنش‌های مختلف هواداران فوتبال روبه‌رو شد. گروهی عنایتی را مقصر این نتیجه می‌دانستند و گروهی دیگر معتقد بودند تصمیم مهدوی‌کیا در استفاده از تیم زیر 21 سال در دوره قبلی باعث شده تا تیم امید در سید دوم قرار بگیرد و با این قرعه سخت روبه‌رو شود.

نقش مهدوی‌کیا و عنایتی چقدر است؟
مهدوی‌کیا دو سال قبل تصمیم گرفت از بازیکنانی استفاده کند که بتوانند امسال در مقدماتی المپیک هم حاضر باشند. او بر این باور بود که این ترفند به هماهنگی بیشتر تیم کمک می‌کند. آن تیم جوان اما در همان مرحله گروهی حذف شد تا تیم امید فرصت سرگروهی و صعود آسان در این دوره را از دست بدهد. در آن تصمیم هم نمی‌توان نقش فدراسیون فوتبال را نادیده گرفت. اگر مدیران وقت تیم امید و فدراسیون اهمیت نتایج در رنکینگ دوره بعد را در نظر می‌گرفتند، تن به چنین ریسکی نمی‌دادند.
درباره تصمیمات عنایتی در بازی با ازبکستان هم می‌توان بحث کرد یا گفت که تنها یک گل زده بیشتر در بازی با افغانستان می‌توانست برای صعود کافی باشد، ولی نمی‌توان از این موضوع چشم‌پوشی کرد که او تنها سه ماه قبل این تیم را تحویل گرفت و این زمان برای ساختن یک تیم مدعی اصلاً کافی نیست.
تورنمنت غرب آسیا و اردوی ترکیه تنها فرصت‌های عنایتی برای رسیدن به ترکیب اصلی بود. اللهیار صیادمنش، ستاره تیم امید برای اولین بار در تاشکند به تیم اضافه شده بود و ناهماهنگی‌اش با بازیکنان کناری کاملاً به چشم می‌آمد.
تیم امید با لژیونرهایی مثل حزباوی و صیادمنش و بازیکنان باکیفیتی مثل حسین‌نژاد و سلمانی روی کاغذ چیزی از میزبان کم نداشت، ولی ازبکستان از نظر هماهنگی و کار تیمی کاملاً برتر بود. پرس هماهنگ ازبکستان نشان می‌داد که بازیکنان این تیم مدت‌هاست کنار هم تمرین می‌کنند و مزد این هماهنگی را با سرگروهی و صعود گرفتند.

پرواز ناقص به هانگژو
تیم امید حالا با اضافه شدن چند بازیکن بزرگسال و با ترکیب متفاوتی به هانگژو رفته، ولی به همان دلیلی که در ازبکستان نتیجه نگرفت، در بازی‌های آسیایی هم نمی‌توان انتظار معجزه از این تیم داشت.
کادر فنی باید در کمتر از یک هفته با بررسی بازیکنان قدیم و جدید، بهترین ترکیب را پیدا کند و نباید از آنها انتظار بازی روان و هماهنگی داشت. البته برای همین سفر هم تعدادی از بازیکنان به دلایل مختلف به چین سفر نکردند. گفته می‌شود تیم امید با 17 بازیکن به هانگژو سفر کرد که فهرست آنها به این شرح است:
سیدحسین حسینی (استقلال)، سینا سعیدی‌فر (شمس آذر)، سامان فلاح (گل گهر)، سیدمجید نصیری (مس رفسنجان)، سینا شاه‌عباسی (فولاد)، حسین گودرزی (شمس آذر قزوین)، سامان تورانیان (استقلال)، محمد خدابنده‌لو (مس رفسنجان)، غلامرضا ثابت‌ایمانی (پیکان)، امید حامدی‌فر (استقلال)، امیر جعفری (گل گهر)، محمدرضا غبیشاوی (فولاد)، مهدی ممی‌زاده (گل گهر)، ارسلان مطهری (استقلال)، آریا برزگر (نساجی)، محمدحسین اسلامی (ذوب آهن) و علیرضا کوشکی (گل گهر).
علیرضا رضایی و محمدرضا بردبار دو بازیکنی بودند که به دلیل مشکل خروجی نتوانستند همراه تیم به چین پرواز کنند. آنها قرار است امروز به دنبال گرفتن مجوز خروج از کشور باشند. فردین یوسفی هم به دلیل ممانعت باشگاه ذوب‌آهن تیم امید را در این سفر همراهی نکرد.
یاسین سلمانی و محمد عمری فعلاً همراه تیم پرسپولیس هستند، ولی قرار شده بعد از بازی لیگ قهرمانان مقابل النصر به اردوی تیم امید اضافه شود. اولین بازی این تیم سه‌شنبه مقابل عربستان است و در دو بازی بعدی مرحله گروهی باید با ویتنام و مغولستان روبه‌رو شود.

جستجو
آرشیو تاریخی