ساخت مجموعه ورزشی تهران؛
نیازی که درست تشخیص داده شد
آرش عبدی
روزنامه نگار
زیرساختها به عنوان یکی از ارکان مهم توسعه ورزش هر کشور محسوب میشود. با نگاهی به مدالهای توزیع شده در رویداد معتبر المپیک مشخص میشود هر کشوری که در جدول توزیع مدالها در جایگاه بالایی قرار گرفته در توسعه زیرساختهای ورزشیاش نگاه جدی داشته است.
ضمن اینکه اگر زیرساختهای ورزشی دارای استانداردهای بینالمللی باشد میتواند تصویر مثبتی را از کشور به جهانیان ارائه کند. مصداق این مسأله امکانات و زیرساختهایی است که فدراسیون کشتی برای کشتیگیران تدارک دیده و بسیاری از مسئولان ورزشی و حتی سیاسی سایر کشورها از این امکانات بازدید کردهاند و به تمجید از آن پرداختهاند.
سالهاست که ورزش از یک حوزه صرفاً تفریحی خارج شده و به یک ابزار مهم در توسعه صنعتی، فرهنگی و بخصوص سیاسی تبدیل شده است. بنابراین باید نگاه بسیار جدیتری به آن شود و ساخت مجموعه ورزشی تهران میتواند گامی در این راستا باشد.
تا پیش از این مجموعه ورزشی آزادی جور بسیاری از مسابقات داخلی و بینالمللی را میکشید؛ اما با توجه به فرسوده شدن آن و همچنین تغییر استانداردها در ساخت اماکن ورزشی، نیاز به ساخت مجموعه ورزشی جدید که بتواند بار ورزش حرفهای کشور را به دوش بکشد احساس میشد و اقدام دولت برای ساخت چنین مجموعه ورزشیای در تهران را باید به فال نیک گرفت.
انتصاب کیومرث هاشمی به عنوان سرپرست وزارت ورزش و جوانان با یک اتفاق بزرگ برای ورزش کشور همراه شد. هاشمی که باتجربهای طولانی در مدیریت ورزش کشور این سمت حساس و مهم را بر عهده گرفت در گفتوگو با ایرنا تأکید کرد که ارادهای جدی برای ساخت ورزشگاه بزرگ تهران وجود دارد. ورزشگاهی که وعده آن را رئیسجمهور در مراسم تجلیل از مدالآوران و قهرمانان و همچنین بدرقه ورزشکاران اعزامی کشورمان به بازیهای آسیایی و پاراآسیایی هانگژو داده بود.
تهران در ظاهر یکی از پرامکاناتترین استانهای کشور محسوب میشود اما سرانه ورزشیاش نشان میدهد در این زمینه شرایط خوبی ندارد. ساخت مجموعه ورزشی تهران میتواند این سرانه ورزشی را تا حدود زیادی افزایش دهد. هر چند باید نگاه جدی برای مرمت مجموعه ورزشی آزادی وجود داشته باشد که البته در حال حاضر مرمت استادیوم آزادی در حال انجام است، اما قطعاً نمیتواند بار همه مسابقات داخلی و بینالمللی را به دوش بکشد.