صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • زیر چاپ
  • استقلال
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • پرونده
  • لژیونر
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و سیصد و نود و نه - ۲۶ شهریور ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و سیصد و نود و نه - ۲۶ شهریور ۱۴۰۲ - صفحه ۱۰

سپاهان گردن نمی‌گیرد؛ طرح شکایت به CAS

اشتباه تایپی بود


کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در حکمی کم سابقه باشگاه سپاهان را به کسر 4 امتیاز و جریمه 40 میلیاردی محکوم کرد. این حکم که در واکنش به شکایت چهار باشگاه پرسپولیس، استقلال، تراکتور و پیکان صادر شده، ابعاد مختلفی را در متن خود دارد که می‌توان به آن اشاره کرد. از متن تخلفات باشگاه سپاهان گرفته تا قرارداد 230 میلیارد تومانی با شش بازیکن برای فصل آینده و برعهده گرفتن پرداخت مبلغ 17 میلیارد تومان از قرارداد یک بازیکن به یک کارگزار و دیگر جریمه‌ای که کمیته انضباطی برای سپاهان در نظر گرفته است، غیرمجاز شمرده شدن شش بازیکن این تیم تا اصلاح نشدن قرارداد آنها بود. براین اساس رضا اسدی، پیام نیازمند، هادی محمدی، رضا شکاری، کاوه رضایی و احسان پهلوان تا زمانی که قراردادهای خود را با باشگاه سپاهان اصلاح نکنند، نمی‌توانند در دیدارهای آتی مسابقات لیگ برتر به میدان بروند.
همین کافی بود تا باشگاه سپاهان بلافاصله واکنش نشان دهد.«پر واضح است که فرصتی برای ارائه لایحه دفاعیه و تهیه مستندات پیرامون موارد انتسابی، به صورت کتبی به باشگاه سپاهان داده نشده است؛ این مسأله چگونگی اجرای عدالت در پرونده حاضر را مورد شک و تردید قرار می‌دهد. در خصوص موضوع پرداخت مبلغ هفده میلیارد تومان حق کارگزاری به ایجنت یک بازیکن، متأسفانه این موضوع همانگونه که اشاره شد بدون اینکه در گزارش کارگروه ناظر بر قراردادها مطرح شده باشد، به ‌یک‌باره در جلسه رسیدگی کمیته انضباطی مطرح می‌گردد. اینکه چنین عددی به دلیل اشتباه تایپی، در نسخه اولیه قرارداد درج گردیده بود، صحت دارد؛ اما بلافاصله پس از اینکه باشگاه متوجه این خطا شد، حتی پیش از دریافت آی دی کارت بازیکن، نسبت به اصلاح فوری این موضوع اقدام و نسخه فیزیکی آن را در اختیار سازمان لیگ قرار داد.»
ساکت اما فدراسیون و سازمان لیگ را به طرح شکایت در CAS تهدید کرده، اتفاقی که نشان داده در سال‌های گذشته نتیجه‌ای برای فوتبال ما نداشته است.« حالا که کمیته انضباطی رأی خود را صادر کرده، برای احقاق حقوق خود به کمیته استیناف خواهیم رفت و در ادامه به CAS مراجعه می‌کنیم. متأسفانه سازمان لیگ در آغاز مسابقات آسیایی به جای ظرفیت‌‌آفرینی و کمک به سپاهان، تخریب را جایگزین کرد که این مسأله زیبنده فوتبال و با نگاه حمایتی نبود، از سازمان لیگ و کارگروه ناظر بر قراردادها از این بابت گله‌مند هستیم. رقابت‌های امسال، یک نبرد ترکیبی است. حریف، زمین، برنامه مسابقات، برنامه‌ریزان مسابقات، فضای مجازی، مافیای رسانه‌ای و بعضاً صداوسیما، اخبار دروغ، فضای غیرواقعی و بعضاً مقررات غیرکارشناسی، حریفان ما هستند.» ساکت حتی از منصور قنبرزاده هم شکایت کرده است. با وجود تأکید مقام اول فدراسیون فوتبال درباره خویشتنداری طرفین و عدم رعایت این مسأله از سمت منصور قنبرزاده و نیز در پی اظهارات بی‌اساس، اتهامات واهی و صحبت‌های تنش‌زای نایب‌ رئیس فدراسیون فوتبال در برنامه تلویزیونی و نیز توهین‌های وی به نمایندگان محترم مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، مردم شریف اصفهان و هواداران عزیز سپاهان، این باشگاه از او به مراجع قضایی مربوطه شکایت کرد.
اما این صحبت‌ها شاید برای ساکت گران تمام شود چرا که منصور قنبرزاده نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال مدعی شده: «پس از رأی کمیته انضباطی، بخشی از مسئولان باشگاه سپاهان اعتراضات غیرمعقولی انجام دادند و از ادبیاتی مانند «دخالت مدیران مافیا در این تصمیمات» استفاده کردند. آنها به‌صورت ناجوانمردانه، کمیته انضباطی را به باد انتقاد گرفتند که این صحبت‌ها در کمیته اخلاق پیگیری می‌شود. اعضای کمیته گفتند اگر باشگاه‌های شاکی تا 24 ساعت بعد از بازی اعتراض می‌کردند، شرایط فرق می‌کرد. چون این شکایت‌ها بعد از 24 ساعت بوده، به ازای هر بازی یک امتیاز از سپاهان کسر شده است. شش بازیکن تأثیرگذار سپاهان که در فصل دوم قراردادهای نامعقولی نسبت به فصل اول بستند، تا زمانی که قراردادهای خود را اصلاح نکنند، حق حضور در لیگ برتر را ندارند. ما هیچ نقشی در صدور رأی کمیته انضباطی نداریم و فقط اسناد را ارائه می‌کنیم.» قنبرزاده با اشاره به یکی از تخلفات مطرح شده از سوی باشگاه سپاهان این‌طور می‌گوید: «قانون، عطف به‌ما سبق نمی‌شود. قراردادهای دو ساله در فصل‌های گذشته، اختلاف زیادی با هم نداشتند و اختلاف آنها 25 تا 30 درصد بود. باشگاه سپاهان تا روزهای آخر تقاضا می‌کرد سقف قراردادها از 325 میلیارد تومان به 600 میلیارد برسد که با آن موافقت نشد. این باشگاه، فاصله بین 325 تا 600 میلیارد را به سال‌های بعد منتقل کرد که از نگاه کارگروه نظارت بر قراردادها، دور زدن قانون به شمار می‌رفت.»

 

جستجو
آرشیو تاریخی