صفحات
شماره هفت هزار و سیصد و چهل و یک - ۱۲ تیر ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و سیصد و چهل و یک - ۱۲ تیر ۱۴۰۲ - صفحه ۳

تمجید رسانه‌های محلی از خرید ایرانی لخ ‌پوزنان

قلی‌زاده لیگ لهستان را قورت می‌دهد

آرمن ساروخانیان
روزنامه نگار
یکی از اولین جابه‌جایی‌های لژیونرهای ایرانی تابستان امسال انتقال علی‌قلی‌زاده به لخ ‌پوزنان بود. گوش راست تیم ملی بعد از چند سال حضور در فوتبال بلژیک و یک دوره قرضی کوتاه در قاسم‌پاشا، تجربه جدیدی را در لیگ لهستان (اکستراکلاسا) شروع می‌کند. پیش از این فرشاد احمدزاده دوران کوتاه و ناموفقی در لیگ لهستان داشت، ولی قلی‌زاده در قامت یک ستاره به لخ‌ پوزنان پیوسته و گران‌ترین بازیکن این لیگ محسوب می‌شود. انتقال او بازتاب زیادی در رسانه‌های لهستانی داشته و سایت «igo» به وجوه مختلف این ماجرا پرداخته است.

گران‌ترین انتقال لیگ لهستان
لخ ‌پوزنان با 8 قهرمانی پنجمین تیم پرافتخار لیگ لهستان است و آخرین بار در سال 2021 به قهرمانی رسیده. پوزنان فصل گذشته سوم شد و باید در مرحله مقدماتی لیگ کنفرانس اروپا بازی کند. باشگاه برای جبران ناکامی فصل گذشته قرار است پنجره نقل و انتقالات فعالی داشته باشد. قلی‌زاده اولین خرید آنهاست که جانشین میشال اسکوراش می‌شود؛ بالی که راهی کلوب بروخه شده است. قلی‌زاده یکی از اهداف اصلی نقل و انتقالات لخ‌ پوزنان بود و قراردادی سه‌ساله امضا می‌کند. از نگاه این سایت، «قلی‌زاده با پتانسیلی که دارد می‌تواند لیگ لهستان را قورت بدهد». یک خبرنگار مشهور لهستانی رقم این انتقال را حدود دو میلیون یورو اعلام کرده است. این عدد در مقیاس نقل و انتقالات اروپایی عدد بالایی نیست، با این حال برای لخ ‌پوزنان یک رکورد است و بالاتر از آن رکورد نقل و انتقالات لیگ لهستان را هم جابه‌جا می‌کند. رسانه‌ها پیش‌بینی کرده بودند که لخ ‌پوزنان می‌خواهد حضور پرقدرتی در پنجره تابستانی داشته باشد و خرید وینگر ایرانی تأییدی است بر این خبر.
در آستانه بهبودی
تنها نکته‌ای که هواداران پوزنان را کمی‌ نگران کرده، مصدومیت قلی‌زاده است. او ماه‌های گذشته مشغول درمان مصدومیت منیسک زانویش بوده و اردوی اخیر تیم ملی را هم از دست داد. البته باشگاه به هواداران اطمینان داده که شرایط قلی‌زاده نگران‌کننده نیست. پزشکان باشگاه مصدومیت او را به دقت بررسی کرده‌ و مدعی‌اند که مراحل درمان بخوبی پیش رفته و او می‌تواند بزودی به بهترین شرایط آمادگی برسد. آنها تأکید می‌کنند که اگر او گرفتار آسیب حادی بود، باشگاه هرگز با او قرارداد نمی‌بست.
لخ ‌‌پوزنان حتی بر این باور است که این مصدومیت کمک کرده که آنها ستاره ایرانی را با قیمت پایین‌تری جذب کنند. قیمت قلی‌زاده بین 2 تا 5 میلیون یورو برآورد می‌شود و باشگاه به خاطر این آسیب‌دیدگی او را با حداقل قیمت از شارلروا خریده. انتظار می‌رود بال تیم ملی تا ماه سپتامبر آماده بازی شود و هواداران آبی و سفید می‌توانند از تماشای هنرنمایی او لذت ببرند.
نقش سرمربی لخ‌ پوزنان در این انتقال
قلی‌زاده یک بار در لیگ اروپا مقابل لخ پوزنان قرار گرفته. تیم لهستانی موفق شد آن بازی را دو بر یک ببرد و قلی‌زاده سازنده تنها گل شارلروا بود. یان وان‌دن‌بروم، سرمربی هلندی لخ پوزنان هم نقش زیادی در این انتقال داشته است. او زمانی که سرمربی خنک بلژیک بود، مقابل قلی‌زاده قرار گرفت و قلی‌زاده با نمایش درخشانش عامل پیروزی شارلروا بود.
انتظارات هواداران لخ ‌پوزنان از قلی‌زاده بالا خواهد بود، چرا که او جانشین ستاره فصل قبل این تیم شده. اسکوراش فصل گذشته مؤثرترین بازیکن تیمش بود و در 32 بازی لیگ 9 گل و 3 پاس گل داشت. او با 7 میلیون یورو راهی بروخه شده و قلی‌زاده باید تلاش کند که جای خالی این ملی‌پوش لهستانی احساس نشود.
هر دو بازیکن در جام جهانی قطر حاضر بودند. اسکوراش در بازی‌ سوم مرحله گروهی لهستان مقابل آرژانتین یک نیمه بازی کرد، ولی قلی‌زاده در هر سه بازی ایران بازی کرد و مقابل انگلیس سازنده یکی از گل‌ها بود.
 
تطبیق با فضای جدید
ماریوژ مونسکی، خبرنگار لهستانی از بازی قلی‌زاده تمجید می‌کند، ولی معتقد است که تطبیق‌پذیری او در یک کشور جدید هم نقش کلیدی در موفقیت او خواهد داشت: «او زمانی که آماده بود، یکی از تکنیکی‌ترین بازیکنان لیگ بلژیک محسوب می‌شد. البته او همیشه روی فرم نبود و در مقاطعی هم از آمادگی دور می‌شد. مشکل اصلی شاید این بود که ایرانی‌ها فقط در شارلروا توانایی‌‌شان را بروز دادند و در باشگاه‌های دیگر معمولاً آن کیفیت را تکرار نکردند. شارلروا مالک ایرانی دارد و همیشه چند بازیکن ایرانی در این تیم حضور دارند. باید دید این بازیکن ایرانی در کشور ما چه احساسی خواهد داشت و در زمین چه کیفیتی به نمایش می‌گذارد.»
لخ پوزنان نقل و انتقالات را با توپ پر شروع کرده و تن به ریسک داده، ولی می‌گویند تیمی در هفته آخر جشن می‌گیرد که ریسک کند. او بازیکنی با پتانسیل بالا را جذب کرده و اکثر چهره‌های کلیدی باشگاه موافق این انتقال بودند. انتظار می‌رود که او ستاره جدید لیگ لهستان باشد و این چیزی است که هواداران پوزنان برایش لحظه‌شماری می‌کنند. البته این پایان نقل و انتقالات این تیم نیست و نیروهای هجومی جدیدی در راه خواهند بود.

آمار قلی‌زاده در شارلروا

قلی‌زاده در سال 2018 از سایپا به شارلروا پیوست. تعداد بازی‌های او در این تیم بلژیکی مربوط به مرحله مقدماتی و مرحله پلی‌آف ژوپیلر لیگ،  جام حذفی و مرحله مقدماتی لیگ اروپاست.

آمار قلی‌زاده در قاسم‌پاشا

قلی‌زاده در نیم‌فصل دوم فصل گذشته به طور قرضی از شارلروا به قاسم‌پاشا در لیگ ترکیه رفت. او در این تیم استانبولی فقط چهار بار بازی کرد و یک پاس گل هم داد. وینگر ایرانی مدتی آسیب دیده بود و نتوانست بازی‌های زیادی برای این تیم داشته باشد. در نهایت باشگاه ترکیه‌ای بند خرید دائمی او را فعال نکرد.

آمار قلی‌زاده در جام جهانی

قلی‌زاده پیش از جام جهانی 2018 هم یکی از بازیکنان مورد علاقه کی‌روش بود، ولی در یکی از آخرین اردوها آسیب دید و نتوانست در روسیه به میدان برود. قلی‌زاده در قطر سرانجام توانست بازی در جام جهانی را تجربه کند. او در هر سه بازی مرحله گروهی ایران به میدان رفت و مقابل انگلیس سازنده گل اول برای طارمی بود.

آمار قلی‌زاده در تیم ملی

قلی‌زاده اولین بار در سال 2018 برای تیم ملی مقابل سیرالئون بازی کرد و توانست دو گل بزند. او 30 بازی ملی و 6 گل ملی دارد که مقابل سیرالئون، ونزوئلا، هنگ‌کنگ، عراق و سوریه زده شده است. انتظار می‌رود  او بعد از بهبودی دوباره به تیم ملی دعوت شود و می‌تواند یکی از بازیکنان کلیدی ایران در جام ملت‌های آسیا باشد.

 

 

 

 

 

جستجو
آرشیو تاریخی