سؤالی که هیچکس جوابش را نمیداند
ورزشگاه آزادی چطور تأیید شد؟
باشگاه پرسپولیس با تلاش شبانهروزی کارمندان بخش بینالملل خود موفق شد سهمیه حضور در لیگ قهرمانان آسیا در سال پیشرو را زنده کند. آنها هم مثل استقلال، در فصل قبل برای دریافت این سهمیه دچار مشکل شدند اما حالا شرایط کاملاً متفاوت است و آنها راهی رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا میشوند.
در بحث رعایت استانداردهای مدنظر کنفدراسیون فوتبال آسیا و دریافت مجوز حرفهای، 5 پارامتر وجود دارد که با رعایت کامل آن، هر باشگاه توانایی دریافت پروانه را دارد. بخشهای زیادی از گزینههای مربوط به هر معیار، در دست باشگاههاست از جمله مسائل مالی، حقوقی، پرسنلی، تیمهای حرفهای و... اما حداقل برای باشگاه پرسپولیس در بخش زیرساخت، موضوع کاملاً متفاوت است. در واقع پرسپولیس شرکتی صددرصد دولتی است که خصوصی جلوه داده میشود تا برای جلب نظر قانونی با مشکل مواجه نشود. تمام اعضای هیأت مدیره این باشگاه توسط بخشهای خاصی از دولت و بدون در نظر گرفتن سهام بورسی برگزیده و منتصب میشوند و مشکلات اداری باشگاه آن قدر گسترده است که میتوان ساعتها در موردش صحبت کرد. با این حال، باشگاه توانسته بخوبی از این معبر رد شود و با ارائه اسناد قابل توجه، سهمیه خود را زنده کند.
بخش دیگر این مشکل، به داراییهای باشگاه از جمله استادیوم بازمیگردد. پرسپولیس در حال حاضر ورزشگاه آزادی را بهعنوان استادیوم خانگی خود معرفی کرده اما نکته اینجاست که ورزشگاه آزادی طبق اسناد و تصاویر، در حال بازسازی است و استفاده از آن برای لیگ قهرمانان آسیا ممکن است با مشکلاتی مواجه شود زیرا اغلب استانداردهای مدنظر کنفدراسیون فوتبال آسیا را ندارد و میتواند با یک دردسر بزرگ مواجه شود. سکوهای ورزشگاه آزادی با مشکل مواجه هستند و این اتفاق میتواند بازرسان آسیا را تحت تأثیر قرار دهد و در مورد این استادیوم، تصمیمات دیگری بگیرند؛ بهعنوان مثال، بازیهای پرسپولیس را به استادیوم دیگری منتقل کنند.
به هر حال، پرسپولیسیها امور سمت خود را بخوبی انجام دادهاند اما در بحث استادیوم که در اختیار شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی است، نمیتوانند دخالتی داشته باشند و ممکن است در آینده با مسائلی مواجه شوند.