صفحات
  • صفحه اول
  • مدیریت فوتبال
  • زیر چاپ
  • استقلال
  • منهای فوتبال
  • ورزش جهان
  • فوتبال ایران
  • پرسپولیس
  • پرونده
  • لژیونر
  • صفحه آخر
شماره هفت هزار و دویست و هشتاد و هشت - ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
روزنامه ایران ورزشی - شماره هفت هزار و دویست و هشتاد و هشت - ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - صفحه ۱۱

سقوط مجدد مس کرمان آنقدرها هم دور و ناممکن نیست

رؤیایی که کابوس شد

وصال روحانی
روزنامه‌نگار

مس کرمان که تا همین 20 روز پیش در حاشیه امنیت قرار داشت، بدجوری خطر سقوط از لیگ برتر فوتبال کشور را حس می‌کند. تا پایان هفته بیست و سوم این لیگ، تیم کرمانی 8 امتیاز از دو تیم قعرنشین لیگ یعنی نفت آبادان و نفت مسجدسلیمان پیش بود و چون این ‌دو تیم خوزستانی بر اثر نارسایی‌های مالی، بسیار بی‌حال و نا‌امید بازی می‌کردند، به نظر می‌رسید که مس اگر تمام دیدارهای بعدی‌اش را هم ببازد، به لطف استمرار ناکامی‌های دو تیم نفتی جایگاهش در بالاترین دسته لیگ کشور محفوظ خواهد ماند و دو تیم خوزستانی «لیگ یکی» خواهند شد.
اما ورق برگشت و بعد از عوض شدن کادر فنی صنعت نفت و روی‌کار آمدن عبدالله ویسی در این تیم پرطرفدار آبادانی در 4 بازی اخیر دو پیروزی و دو تساوی به‌نام آنان نوشته شد و اگرچه نفت آبادان هنوز صاحب رتبه ماقبل آخر جدول است، اما اینک فقط یک پوئن کمتر از مس کرمان دارد که با گذشت هر هفته به‌جای بهتر و موفق‌تر شدن، ضعیف‌تر عمل کرده و به نتایج بدتری رسیده و در پنج هفته واپسین لیگ حتی یک برد هم نداشته است.
 
احساس خطر با تمامی وجود
مس کرمان که هدایتش با فرزاد حسین‌خانی است، در ادامه نتایج منفی سریالی‌اش روز دوشنبه (4 اردیبهشت) به مس رفسنجان هم با یک گل باخت و حالا خطر سقوط را با تمام وجود حس می‌کند. در نقطه مقابل صنعت نفت در همین هفته نساجی قائمشهر را که البته مثل مس کرمان وضع خوبی ندارد، به توپ بست و 0-4 برنده شد و حالا چنان با اعتماد به نفس شده که عبدالله ویسی وعده پیروزی احتمالی نفتی‌ها مقابل استقلال را هم داده است. این در حالی است که آبی‌های تهرانی در روز جمعه 15 اردیبهشت میزبان تیم آبادانی در تهران هستند و چون در کورس قهرمانی قرار دارند، هرچه توان و انرژی ذخیره کرده‌اند، صرف شکست دادن زرد و طلایی‌های شهر آبادان خواهند کرد، تیمی که سال‌ها است به‌خاطر رویکردهای تهاجمی و تمایلش به ارائه فوتبالی زیبا و فنی «آبادان - برزیلته» نامیده می‌شود و در تمامی خوزستان و بویژه در شهر آبادان مردم به آن عشق می‌ورزند و زندگی‌شان با این تیم و مسابقات آن عجین است.
 
تقویت ناکافی در دو مقطع
واقعیت امر این است که مس کرمان بعد از صعودش از «لیگ یک» به لیگ برتر در پایان فصل گذشته و گذراندن ایامی رؤیایی نه در تابستان امسال و در ایام «پیش‌فصل» لیگ بیست و دوم خود را با جذب بازیکنان قوی و متعدد تقویت کرد و نه در انتقال‌های نیم‌فصل خرید درشت کافی داشت تا در مخمصه‌ای نیفتد که اینک در آن گرفتار آمده است. با این حال تساهل‌های مکرر این تیم در هفته‌های اخیر و عجز حسین‌خانی در ایجاد یک روحیه مبارزه‌جویانه بیشتر و بهتر در وجود شاگردانش هم در دیدارهای اخیر آنان محسوس بوده و همین مسأله سبب ثبت نتایجی شده که مس را دوباره با کابوس حضور در مسابقات دشوار لیگ دسته اول مواجه ساخته است. کابوسی که در مرتبه قبلی سقوط مسی‌ها به دسته‌های پایین‌تر شش سال زمان برد تا پایان گیرد و مس با هدایت همین مربی (حسین‌خانی) سرانجام به لیگ برتر عودت کند.
شرکت اجباری هم‌ولایتی‌ها در سقوط احتمالی «مس»
حتی اگر مس کرمان در پایان لیگ فعلی به «لیگ یک» برگردد، سهمیه استانی کرمان در این لیگ به لطف درخشش و نتایج خوب گل‌گهر سیرجان و مس رفسنجان محفوظ نشان می‌دهد و این دو تیم اکنون صاحب رتبه‌های پنجم و ششم جدول‌اند و احتمال رسیدن‌شان به رتبه چهارم نیز وجود دارد. با این حال قطعاً برای تیم مس کرمان و کل این استان این نکته‌ای دردناک است که شکست روز دوشنبه تیم حسین‌خانی در برابر مس رفسنجان یعنی یکی از هم‌ولایتی‌هایش سهم زیادی در سقوط احتمالی این تیم به دسته‌ای پایین‌تر خواهد داشت. مس کرمان نهایت تلاشش را کرد تا بازنده این میدان نباشد، اما تیم محمد ربیعی با تک‌گلی که محسن آذرباد زد 0-1 پیروز شد و نارنجی‌های شهر کرمان یک‌بار دیگر از کسب حتی یک امتیاز هم عاجز ماندند.

ZOOM
یک کار بسیار سخت
کار مس کرمان در هفته بیست و هشتم لیگ هم بسیار سخت خواهد بود زیرا با تراکتور بازی دارند که به لطف کار فنی خوب پاکو خمس اسپانیایی اوج گرفته و در نیم‌فصل دوم لیگ به کمتر تیمی باج داده و برای حفظ رتبه چهارمی جدول در روز دیدار با مس هم جانفشانی خواهد کرد. همه چیز حاکی از آن است که حسین‌خانی و شاگردانش برای پرهیز از سقوط مجدد به «لیگ یک» باید دست به تلاش بزرگ و مؤثر و کم‌سابقه‌ای بزنند که شاید در توان و ذات و بواقع در بافت تشکیل‌دهنده‌شان موجود نباشد.

 

جستجو
آرشیو تاریخی