printlogo


کد خبر: 219427تاریخ: 1399/9/8 00:00
مروری بر تاریخ‌سازی تیم پرستاره وزنه‌برداری در لندن
بی توجهی به مدالی که بعد از 8 سال رسید

گزارش
رضا عباسپور   
 
 کوروش باقری اگرچه در اواخر سرمربیگری خود در تیم ملی وزنه‌برداری درگیر حواشی عجیب و غریبی شد که نهایتاً او را به خداحافظی از سرمربیگری و فعالیت فنی در این حوزه مجبور کرد اما نمی‌توان چشم را روی نتایج فوق‌العاده‌ای که او کسب کرد؛ بست. شاید سؤال شود که حالا با گذشت هشت سال از المپیک لندن چرا باز یاد افتخارآفرینی تیم ملی وزنه‌برداری ایران کرده‌ایم؟ پاسخ این سؤال را می‌توان در یادگاری پیدا کرد که کمیته بین‌المللی المپیک برای ورزش ایران، تیم ملی وزنه‌برداری و البته نواب نصیر شلال فرستاده است.با نگاهی به بازی‌های المپیک 2012 لندن و نتیجه تاریخی که نواب نصیرشلال ستاره وزن 105 کیلوگرم تیم المپیکی وزنه‌برداری در آن دوره برای کاروان کشورمان در خلال مسابقات رقم زد، می‌توان دریافت که طلایی شدن حق مسلم نواب نصیرشلال در آن بازی‌ها بود. زیرا در رقابت این وزن در لندن، شرایط نواب نصیرشلال به مراتب از نظر روحی و بدنی از حریف اوکراینی روی تخته بهتر بود. چراکه نهایتاً بعد از آنالیز مجدد آزمایشات وزنه‌برداران مدال‌آور لندن، مشخص شد تروختی اوکراینی با دوپینگ مدال طلا را از چنگ نواب نصیرشلال درآورده بود. به همین دلیل کمیته بین‌المللی المپیک و فدراسیون جهانی وزنه‌برداری مدال طلا را از این وزنه‌بردار دوپینگی اوکراینی گرفت و حالا بعد از گذشت هشت سال از آن تاریخ، این مدال ارزشمند را به کمیته ملی المپیک ایران ارسال کرده است تا در مراسمی ویژه آن را به قهرمان خوش اخلاق و طلایی بازی‌های المپیک 2012 لندن اهدا کنند.
اما نکته جالب توجه دراین اتفاق ویژه، بی‌اهمیتی و کمرنگ جلوه دادن این مدال ارزشمند از سوی فدراسیون وزنه‌برداری است! اتفاقی که باید به صورت ویژه از سوی مجموعه تصمیم‌ساز وزنه‌برداری نمود پیدا می‌کرد و رسانه‌ای می‌شد اما در این یکی دو روز اخیر عکس آن را از مسئولان فدراسیون شاهد بودیم. شاید چون نصیرشلال یکی از منتقدان سیستم مدیریتی فعلی وزنه‌برداری است، مدال طلای المپیکی او دیده نشده و خیلی روی آن مانور تبلیغاتی صورت نگرفته است اما در هر صورت طلای نواب باعث شد تا تیم وزنه‌برداری در لندن به عنوان تاریخ‌سازترین و پرافتخارترین تیم تاریخ وزنه‌برداری در المپیک‌های برگزار شده شناخته و ثبت شود.
 
 
باقری شاگرد اول کلاس ایوانف
رسیدن مدال نواب و مرور آنچه در لندن برای وزنه‌برداری ایران رقم خورد، یک بار دیگر به ورزشی‌ها یادآور می‌شود که کوروش باقری چطور با ایجاد تحول بنیادین در ترکیب تیم ملی وزنه‌برداری بزرگسالان، توانست نتیجه فنی ومدالی خارق‌العاده را در میادین مختلف بین‌المللی خصوصاً بازی‌های المپیک 2012 لندن به دست آورد.
 بدون شک اگر بگوییم کوروش باقری سرمربی پرافتخار تیم ملی وزنه‌برداری کشورمان در بازی‌های المپیک 2012 لندن، شاگرد اول و ممتاز کلاس درس و مکتب «یوردان گئورگی ایوانف» بلغار سرمربی پرآوازه وزنه‌برداری جهان در کشورمان بود، بیراهه نرفته‌ایم. زیرا نتایج و روش خاصی که کوروش باقری در دوره چهار، پنج ساله‌ای که او هدایت تیم ملی وزنه‌برداری بزرگسالان و جوانان را همزمان عهده‌دار شده بود، کاملاً بیانگر صحت و درستی این ادعا است.
 همانطوری که ایوانف بلغار پس از ورودش به وزنه‌برداری ایران تولد و تحولی بزرگ را در وزنه‌برداری ایران ایجاد کرد تا به عنوان پدر وزنه‌برداری نوین ایران در دنیا شناخته شود، کوروش باقری را هم می‌توان نمونه داخلی درجه یک و نابی دانست که اولاً جسارت را به مربیان وطنی و داخلی آموخت، ثانیاً مکتب جدیدی را در عرصه مربیگری داخلی برای مربیان توانمند و مدعی ایرانی در داخل و خارج از مرزهای ایران به یادگار گذاشت. 
زیرا بعد از کوروش باقری، هم‌تیمی‌های او مثل حسین توکلی، حسین برخواه، مرحوم علی فلاحتی نژاد و یا مربیان جوان و شاگردان او همچون سجاد انوشیروانی، نواب نصیرشلال، وحید ربیعی و... جسارت پیدا کردند تا بلافاصله وارد عرصه مربیگری در تیم‌های ملی شوند.
اوج درخشش کوروش باقری به عنوان سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری کشورمان بازی‌های المپیک 2012 لندن درست مثل ایوانف و درخشش او در بازی‌های المپیک 2000 سیدنی بود. تورنمنتی که تا به امروز با مشخص شدن سلامت و پاکی وزنه‌برداران ملی‌پوش ایران در آن دوره (منفی بودن آزمایشات دوپینگ) و کسب 3 مدال ارزشمند طلا توسط سعید محمدپور، نواب نصیرشلال و بهداد سلیمی و 2 نقره توسط کیانوش رستمی و سجاد انوشیروانی، تاریخ‌ساز‌ترین المپیک و پرمدال‌ترین دوره بازی‌ها در تاریخ برگزاری این رقابت‌ها برای ورزش ایران (با توجه به 6 سهمیه کسب شده در لندن) به شمار می‌رود.
 همین موضوع باعث می‌شود تا کوروش باقری را با مربی بزرگ و تاریخ‌ساز او یعنی ایوانف بلغار مقایسه کنیم و او را شاگرد ممتاز مکتب ایوانف بدانیم که حتی با تاریخ‌سازی در لندن روی دست استاد خود ایستاده و نتیجه‌ای تکرارنشدنی را برای وزنه‌برداری ایران در بازی‌های المپیک 2012 لندن رقم زده است.

 


Page Generated in 0.0065 sec