printlogo


کد خبر: 218302تاریخ: 1399/8/19 00:00
CAS آخرین امید برای تغییر رأی آل کثیر
پرسپولیس دنبال دستور موقت رفع محرومیت
وکیل پرونده آل کثیر می گوید باشگاه قصد دارد با استدلال‌های متفاوت در لایحه ارسالی به CAS رأی لغو موقت محرومیت را بگیرد

گزارش
محمدقراگزلو       @Mohammadghara04
 
موضوع محرومیت آل‌کثیر همچنان یک دغدغه جدی برای باشگاه، کادر فنی و هواداران پرسپولیس به حساب می‌آید و یا اینکه کمیته استیناف کنفدراسیون فوتبال آسیا هم این محرومیت را تأیید کرده اما باشگاه پرسپولیس نمی‌خواهد کوتاه بیاید و این مسأله را در بالاترین مرجع حقوقی ورزشی دنبال خواهد کرد. حالا تنها راه باشگاه برای نتیجه گرفتن از پیگیری‌هایش ارجاع پرونده به دادگاه عالی ورزش است تا بلکه بتواند از آل‌کثیر در بازی فینال لیگ قهرمانان استفاده کند. فعلا باشگاه منتظر شرح تفصیلی رأی است تا بلافاصله لایحه دفاعیه خود را CAS بفرستد. با این وجود پرسش‌هایی در خصوص ارجاع پرونده به CAS وجود دارد. از جمله اینکه با توجه به اینکه معمولا بررسی پرونده‌ها در این مرجع زمانبر است آیا پرسپولیس می‌تواند امیدوار باشد که قبل از فینال آسیا عیسی را در تیم داشته باشد یا نه؟ هومن هدایتی وکیل دادگستری و متخصص در حقوق ورزشی در این خصوص می‌گوید: «CAS را سامارانش رئیس سابق کمیته بین‌المللی المپیک پایه گذاری کرد و هدف اولیه این مرجع تسریع در تصمیم گیری‌های ورزشی بوده. اگر دقت کنید در حاشیه المپیک‌ها هم CAS حضور دارد و از آنجایی که قصد دارند مانع از اطاله بررسی موضوعات حقوقی ورزشی شوند یک فرمولی دارند که بررسی می‌کنند و رأی می‌دهند. درست است که مسابقات لیگ قهرمانان به صورت متمرکز برگزار نمی‌شود اما یک تورنمنت در حال برگزاری است و بازی فینال هم چیزی حدود 40 روز دیگر برگزار خواهد شد اما CAS تا آن موقع می‌تواند تصمیم‌گیری کند و رأی بدهد. البته این بدان معنی نیست که ما حتماً برای تغییر رأی اولیه شانس داریم و این را فقط از حیث زمان تصمیم گیری گفتم.»
وی در پاسخ به این سؤال که مثلاً چرا پرونده رسیدگی به شکایت پرسپولیس علیه مانوئل ژوزه و متقابلاً این مربی از پرسپولیس مدت‌ها از سوی CAS طول کشید، می‌گوید: «خب آن مسأله در یک تورنمنت نبود. از آنجایی که تورنمنت لیگ قهرمانان آسیا تا بازی فینال ادامه دارد CAS می‌تواند ورود کند و رأی بدهد. حتی خیلی از مواقع خیلی فوری رأی می‌دهند. دقیقا خاطرم نیست در مسابقات تکواندو یا کاراته المپیک سیدنی بود که همان شب اعتراض CAS تصمیم گرفت.»
شایعه‌ای در اردوی پرسپولیس به گوش می‌رسید که CAS می‌تواند رأی استیناف‌ ای اف سی را موقتاً لغو کند و بعد از چند ماه رأی نهایی خودش را اعلام کند که همین باعث خواهد شد عیسی تا آن زمان بتواند برای پرسپولیس در لیگ و لیگ قهرمانان آسیا بازی کند. هدایتی در این خصوص می‌گوید: «CAS از قانون کوانتوم 12 کشور سوییس تبعیت می‌کند که در آن قانون نوشته شده این مرجع نمی‌تواند از اجرای حکم به صورت موقت جلوگیری کند اما قادر است به صورت ماهیتی حکم را لغو کند.» حالا که قرار است پرسپولیس این پرونده را در مرجعی فراتر از آسیا پیگیری کند برخی امیدوارند که شاید اتفاق خوبی بیفتد. تا کنون اعتراض و دفاعیات باشگاه پرسپولیس دو بار در مراجع انضباطی و استیناف ‌ای ف سی رد شده که در کشورمان این برخورد ظالمانه تلقی شده اما حالا که قرار است یک نهاد جهانی به پرونده رسیدگی کند امیدواری ایجاد شده که رأی تغییر کند و آل‌کثیر بخشیده شود. هدایتی در این خصوص می‌گوید :«در این گونه موارد خوشبختانه یا متأسفانه متن منطوق قانون و نه مفهوم قانون در نظر گرفته می‌شود و نص صریح قانون این حرکت را مصداق نژادپرستی تلقی کرده. البته نمی‌گویم خدای نکرده این بازیکن حرکت نژادپرستانه داشته بلکه معتقدم حرکتش مصداق نژادپرستی بوده. این منطوق قانون است و CAS هم سراغ مفهوم نمی‌رود چرا که اساساً کشف مفهوم کار سختی است و استناد به سابقه هم توجیه کننده نیست اما متأسفانه تا جایی که من می‌دانم باشگاه پرسپولیس دنبال اثبات این بوده که در شادی پس از گل این بازیکن قبلاً هم چنین اتفاقی افتاده بوده.» اما با توجه به دفاعیات اولیه باشگاه پرسپولیس و توضیحات وکیل باشگاه و آل‌کثیر در جلسه استماع که رد شد، آیا در لایحه ارسالی به CAS باید موارد متفاوتی به عنوان دفاعیه مطرح شود تا شانس برنده شدن در این پرونده را داشته باشیم؟
به این سؤال امیر ساعد وکیل مشاور حقوقی باشگاه پرسپولیس و وکیل این پرونده اینگونه جواب می‌دهد: «دو تا پاسخ وجود دارد. یکی اینکه برخی معتقدند ‌ای اف سی تحت نفوذ برخی کشورها آرایی صادر می‌کند که به نوعی غرض ورزانه است پس بردن پرونده به CAS این امید را ایجاد می‌کند که نفوذ کمتری در رأی داشته باشند و شانس موفقیت بالاتر برود اما از آن طرف بر اساس رویه‌ای که آرای CAS به رسمیت شناخته می‌شود تغییر احکام انضباطی و شکستن آرایی که فدراسیون‌ها کنفدراسیون‌ها صادر می‌کنند به شرطی اتفاق می‌افتد که به صورت بسیار آشکاری این حکم انضباطی غیر متناسب تشخیص داده شود. بنابراین اگر بخواهیم واقع بینانه نگاه کنیم همان گونه که رفتن به CAS می‌تواند امیدوار کنند باشد به همان اندازه امکان نقض رأی بالاتر هم وجود دارد. با این حال من به عنوان مدیرمشاور حقوقی و مدیران باشگاه همان روزی که کمیته استیناف رأی را اعلام کرد درخواست گراند رأی را مطرح کردیم تا پرونده وارد فاز حقوقی شود چون باشگاه در جایی که باور دارد محکومیت انضباطی بازیکنانش واقعیت ندارد از او حمایت خواهد کرد. این از یک طرف به بحث حمایت از بازیکن تحت اختیار باشگاه برمی‌گردد اما بخشی از آن هم به خاطر نیاز فنی پرسپولیس از نظر فنی و روحی به اقای آل‌کثیر است پس ما از تمام ظرفیت‌هایمان استفاده می‌کنیم.» امیرساعد وکیل همچنین درباره لایحه ارسالی به CAS و تفاوت آن با دفاعیه‌های قبلی می‌گوید: «اصولاً بنیان استدلال‌ها شاید خیلی متفاوت نباشد اما شکل استدلال از نظر استناد به مقررات باید متفاوت باشد. وقتی یک وکیل ورزشی پرونده را به CAS می‌برد با استناد به رویه قضایی CAS استدلال‌های خودش را تقویت می‌کند. استدلال‌های ما با دفعات قبل خیلی تفاوت نمی‌کند اما در بیان و پردازشش اتکای بیشتری روی رویه CAS خواهد بود و این رویه‌ها ملاک قرار می‌گیرد.»
مشاور حقوقی باشگاه پرسپولیس می‌گوید: «تأکید می‌کنم آنچه الان در CAS دنبالش خواهیم بود این نیست که همان استدلال‌ها را برای رفع محرومیت به کار بگیریم به خاطر اینکه ممکن است صدور رأی اصلی چندین ماه زمان ببرد اما برای گرفتن دستور موقت باید استدلال‌های متفاوتی ارائه دهیم و یک سلسله استنادات کاملاً متفاوت ارائه بدهیم و به فرض اینکه دستور موقت دادند و خواستیم به دعوای اصلی بپردازیم شاید چارچوب بحث برای ما شبیه به همان چیزی باشد که در کمیته استیناف ‌ای اف سی مطرح کردیم.» وی بر خلاف حقوقدان قبلی می‌گوید رأی اصلی توسط CAS فوری صادر نمی‌شود: «آن مسأله به سلسله مقرراتی مربوط می‌شود که در تورنمنت‌هایی مثل جام جهانی یا المپیک وجود دارد و در مورد این رأی، صدور رأی نهایی زمانبر خواهد بود. ما باید برای گرفتن دستور موقت سه عنصر را ثابت کنیم که قبلاً به آن نپرداخته بودیم. مثلاً در یک مورد باید ثابت کنیم با از دست دادن این بازیکن خسارت جبران ناپذیری به باشگاه وارد شده. این می‌تواند یک مورد باشد و از نظر شکل چارچوب استدلالی متفاوت خواهد بود.»

 


Page Generated in 0.0061 sec