printlogo


کد خبر: 262265تاریخ: 1401/9/26 00:00
سیده الهام حسینی: کمبود اکسیژن در دوضرب روی عملکردم تأثیر منفی داشت
زمان وزنه زدن نفسم بالا نمی‌آمد


رضا عباسپور
روزنامه نگار
قطعاً سیده‌الهام حسینی پرامیدترین دختر وزنه‌برداری ایران برای کسب سهمیه تاریخی ورود به بازی‌های المپیک 2024 پاریس است.
 او که در رقابت‌های جهانی 2022 بوگوتا (نخستین رقابت گزینشی المپیک پاریس) به نمایندگی از وزنه‌برداری ایران در دسته وزنی 81 کیلوگرم روی تخته رفت، اگرچه در یکضرب 2 کیلوگرم رکورد شخصی خود را افزایش داد، اما در دوضرب و مجموع به‌خاطر شرایط ویژه آب و هوایی و کمبود اکسیژن موجود در سالن مسابقه نتوانست عملکرد فنی خوب خود در یکضرب را تکمیل کند.
کاپیتان شایسته تیم ملی وزنه‌برداری بانوان تأکید دارد اگرچه نتوانست در جهانی بوگوتا انتظارات را برآورده کند، اما تمام تلاشش را بکار می‌گیرد تا در رویدادهای گزینشی آینده اگر دوبنده تیم ملی قسمتش شد، با دست پر و بهترین نتیجه تخته مسابقه را ترک کند.

سیستم برگزاری مسابقات جهانی ضعیف بود
کاپیتان تیم ملی وزنه‌برداری بانوان در خصوص شرایط میزبانی و برگزاری مسابقات جهانی می‌گوید: «شرایط میزبانی از نظر اسکان و تغذیه و ترانسفر، شرایط استاندارد و خوبی است.
 اما از نظر نحوه و نوع برگزاری مسابقات، کمیته برگزاری این دوره از پیکارها انصافاً خیلی ضعیف‌ ظاهر شدند و اصلاً در حد و اندازه مسابقات جهانی نتوانستند کار را مثل دوره‌های قبلی طراحی و تنظیم کنند.
من در رقابت‌های جهانی قبلی هم تجربه حضور در این پیکارها را داشتم، اما حقیقتاً این دوره از مسابقات تیم برگزاری نتوانست مثل ادوار گذشته انتظارات را برآورده کند. شاید اگر کمیته برگزاری مسابقات فدراسیون جهانی برای برگزاری این دوره از رقابت‌ها از نفرات کاربلدتر و حرفه‌ای‌تری استفاده می‌کرد، می‌توانستیم شاهد رقابت‌های بهتری در حد و اندازه مسابقات جهانی باشیم.
سطح مسابقات به‌شدت بالااست. همه کشورها با تمام توان و قدرتشان آمدند. بعضاً تعدادی از کشورهای مدعی نماینده‌های همسطح و مدعی خود را به این دوره از مسابقات اعزام کردند.
چین، اکوادور و اوکراین جزو کشورهایی بودند که در بخش بانوان با بهترین نفراتشان آمده بودند کلمبیا تا هم مدال‌ها را درو کنند و هم جایگاه و امتیاز سهمیه المپیک‌شان را تثبیت نمایند.»

اکسیژن در دوضرب به مغزم نمی‌رسید
سیده‌الهام حسینی در مورد عملکرد فنی‌اش در رقابت گروه B دسته 81 کیلوگرم معتقد است: «من در یکضرب خدا را شکر توانستم به نسبت مسابقات قبلی افزایش رکورد داشته و 2 کیلوگرم رکورد شخصی‌ام را ارتقا بدهم. اما در دوضرب به‌خاطر سطح ارتفاع شهر بوگوتا ما به‌شدت با مشکل کمبود اکسیژن مواجه هستیم. همین هم عاملی مؤثر بود در عملکرد نه‌چندان مطلوبم در حرکت دوضرب. نفس کشیدن در دوضرب برایم سخت بود.
اصلاً همین کمبود شدید اکسیژن در سالن مسابقه و در حرکت دوضرب با توجه به اینکه فشار رقابتی زیادی هم پشت صحنه مسابقه وجود داشت، باعث شده بود زیر وزنه نفس کشیدن برایم سخت‌تر از شرایط معمول شود. می‌دانید که من اصلاً اهل بهانه‌گیری و توجیه کردن بیخودی نیستم. حقیقتاً شرایط وزنه زدن مخصوصاً در دوضرب نه تنها برای من بلکه برای اغلب وزنه‌برداران که به این شرایط آب و هوایی عادت نداشتند سخت و سنگین بود. به همین دلیل من در حرکت دوضرب مثل مسابقات قبلی هر کاری هم کردم که روی وزنه زدن و کارم تمرکز کنم نشد که نشد.
دست خودم نبود وقتی وزنه را لیفت می‌کردم، هنگام بلند شدن و قیچی کردن سرگیجه می‌گرفتم و نمی‌توانستم روی قیچی تمرکز کنم. خیلی تلاش کردم وزنه‌هایی را که کادرفنی برایم انتخاب می‌کند مهار کنم، ولی چون تمرکز نداشتم کار جفت و جور نمی‌شد. البته خیلی خوشحالم که توانستم در این دوره از مسابقات جهانی که سطح کیفی بسیار بالایی داشت شرکت کنم و تجربه‌ای بزرگ به‌دست بیاورم که قطعاً در مسیر کسب سهمیه المپیک و رقابت‌های معتبر بین‌المللی باعث پیشرفت و رشدم خواهد شد.»

هر چه توان دارم برای سهمیه المپیک می‌گذارم
حسینی با بیان اینکه سعی می‌کند تا در میادین آتی ناکامی جهانی کلمبیا را جبران کند اعتقاد دارد: «امیدوارم اگر باز هم دوبنده تیم ملی قسمتم شد در میادین آتی بتوانم شرمنده مردم و کادرفنی نشوم و با یک نتیجه خوب مثل آسیایی منامه دست پر برگردم و دل مردمم را شاد کنم. قطعاً برای آینده اگر می‌خواهم روی تخته حرف برای گفتن داشته باشم و باز هم مثل منامه صاحب مدال شوم، باید ابتدا فاصله محسوس رکوردی که با رقبای مطرح و نامدار جهانی دارم را در تمرینات با برطرف کردن نقاط ضعفم جبران کنم، بعد هم از نظر ذهنی و انگیزشی طوری روی خودم کار کنم که در مسابقات فقط نگاه و هدفم کسب مدال و سکوی قهرمانی باشد. کسب سهمیه المپیک 2024 پاریس برای من و وزنه‌برداری بانوان از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل تلاش می‌کنم در این دوسال باقیمانده تا بازی‌های المپیک هرآنچه در توان دارم بگذارم تا باز هم برای وزنه‌برداری ایران و ورزش کشورم افتخارآفرین و تاریخ‌ساز باشم.»

ZOOM
سطح کیفی بالای مسابقات
سطح مسابقات به‌شدت بالااست. همه کشورها با تمام توان و قدرتشان آمدند. بعضاً تعدادی از کشورهای مدعی نماینده‌های همسطح و مدعی خود را به این دوره از مسابقات اعزام کردند.
چین، اکوادور و اوکراین جزو کشورهایی بودند که در بخش بانوان با بهترین نفراتشان آمده بودند کلمبیا تا هم مدال‌ها را درو کنند و هم جایگاه و امتیاز سهمیه المپیک‌شان را تثبیت نمایند.


Page Generated in 0.0047 sec